Snijvoeg
Knipvoeg
Daagvoeg
Gladde voeg
Borstelvoeg
Gevelrenovatie
Impregneren

T +31(0)6 29110828
info@voegbedrijfsetz.nl

Diensten

Naast verschillende voegwerken verzorgt Voeg en Gevelrenovatiebedrijf R. Setz nog andere diensten. Klik op één van de opties hiernaast voor meer informatie.

Voegwerken

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft voegwerk. Zie hier onder een aantal van onze opties:

Snijvoeg

Snijvoeg

Snijvoeg is een voeg die wordt gezet met een speciale specie verhouding. Hier wordt namelijk kalk aan toegevoegd. Bij een snijvoeg wordt de bovenkant van de voeg schuin afgesneden en de onderkant recht. Dit heeft alles te maken met het afvoeren van het regenwater. Het zetten van de snijvoeg kan alleen als men het vak ultiem beheerst. Een snijvoeg is een prachtig aangezicht voor uw woning of pand. Een snijvoeg heeft kwaliteit, dat tot honderd jaar kan blijven zitten.

Knipvoeg

Knipvoeg

Een knipvoeg is net als een snijvoeg een gedetailleerde voeg. Ook bij knipvoegmortel wordt kalk toegevoegd. In tegenstelling tot de snijvoeg, wordt een knipvoeg dik gevoegd zodat de voeg uitsteekt ten opzichte van de steen en wordt de bovenkant en onderkant van de voeg recht afgesneden. Ook is een knipvoeg breder dan een snijvoeg, zodat het lijkt alsof de steen eruit geknipt is. Tevens is de knipvoeg een meerwaarde voor uw gevel.

Daagvoeg

Daagvoeg

Een daagvoeg wordt in de volksmond ook wel schaatsvoeg genoemd. Dit doordat het lijkt alsof er met een schaats door de voeg is gegaan. Daagvoeg wordt gevoegd met dezelfde verhouding als een knip- en snijvoeg. Daagvoeg wordt er platvol ingezet en daarna wordt er een dunne snede in het voegwerk gezet. Zowel in het liggende als de opstaande voeg. Daagvoeg is een zeer speciale en mooie voeg, wat ook zeker een meerwaarde geeft aan uw woning.

Gladde voeg

Gladde voeg

Een gladde voeg, ofterwijl een doorgestreken voeg, wordt tegenwoordig het meest toegepast. Dit omdat het één van de goedkopere voegsoorten is. Een platvolle voeg wordt er stevig ingedrukt en daarna glad gestreken. Dan wordt er zorgvuldig afgeveegd. Ook deze voeg is zeer sterk.

Borstelvoeg

Borstelvoeg

Een borstelvoeg was één van de voegen die vroeger het meest voorkwam, want dit was de goedkoopste voeg. Tegenwoordig is een borstelvoeg ook erg sterk. Wij zetten de borstelvoeg er eerst glad in en daarna maken wij met een speciale kam de voeg grof. Dus bij ons is een borstelvoeg ook gewoon een sterke voeg.

Uithakken

Wanneer uw pand opnieuw ingevoegd moet worden, zal eerst de oude voeg uitgehakt moeten worden (ook wel uitbikken genoemd).

Bij een complete renovatie is het uitbikken van de oude voeg noodzakelijk. Dit kan op verschillende manieren. Onder andere: elektrisch met een bikhamer, met lucht of met een haakse slijper met een speciale schijf. Het verwijderen van de voeg moet zorgvuldig gebeuren, omdat er zoveel mogelijk schade aan de stenen voorkomen moet worden.

Voegen verschillen erg in hardheid. Dit kunnen wij meten met een speciale voeghardheidmeter. De hardheid is mede afhankelijk van het voegmengsel dat gebruikt is, de hoeveelheid regen dat de voeg te voorduren heeft gehad en de manier waarop schimmels en algen de voeg hebben aangetast.

Wij overleggen met u op welke manier we de voeg het beste kunnen verwijderen.

Uithak werkzaamheden

Reinigen

Omdat uw woning, pand of bedrijf dagelijks blootgesteld wordt aan uitlaatgassen, zure regen en zon, worden de gevels en daken vervuild en lelijk. Ook algen en schimmels zitten vaak op uw gevel of dak. Dit is ongezond voor u als mens. Wij reinigen met hoge druk, warm water of stoom. Daarnaast kunnen wij ook chemisch reinigen. Hierbij spuiten wij de gevel in met vloeistof dat algen dood en vuil losweekt. Vervolgens spuiten wij dit af met stoom.

Uw gevel ziet na het reinigen er weer zeer mooi uit als Voeg en Gevelrenovatiebedrijf R. Setz is geweest.

Reinigen van muren
Reinigen van gevels Reinigen van daken

Gevels reinigen

Daken reinigen

Reparatie/metselwerk

Heeft u los zittende stenen, scheuren in de muur, een schoorsteen die opnieuw opgemetseld moet worden, een ventilatierooster die verwijderd moet worden of andere narigheden?
Wij van Voeg en Gevelrenovatiebedrijf R. Setz kunnen u ook zeer goed helpen bij kleine metselwerkzaamheden.

Daarnaast helpen wij, met een speciale mortel, om scheuren bijna onzichtbaar weg te kunnen werken voor een blijvend mooi resultaat.

Scheur voor reparatie Scheur na reparatie

Scheur voor reparatie

Scheur na reparatie

Impregneren

Impregneren is het waterafstotend maken van uw gevel. Door het Nederlands klimaat hebben de gevels veel te maken met zure regen.
Als wij de gevels geïmpregneerd hebben, geeft dat vele voordelen voor u. Namelijk: langere levensduur van uw gevel, vermindering mos en algengroei, uw gevel wordt minder snel vies en het bespaart energiekosten door het vocht buiten de deur te houden.
Wij raden aan om altijd de regenkant (zuid-westkant) te impregneren en dit na 10 jaar te herhalen.

Impregnatie werkzaamheden