Snijvoeg

Snijvoeg is een voeg die wordt gezet met een speciale specie verhouding. Hier wordt namelijk kalk aan toegevoegd. Bij een snijvoeg wordt de bovenkant van de voeg schuin afgesneden en de onderkant recht. Dit heeft alles te maken met het afvoeren van het regenwater. Het zetten van de snijvoeg kan alleen als men het vak ultiem beheerst. Een snijvoeg is een prachtig aangezicht voor uw woning of pand. Een snijvoeg heeft kwaliteit, dat tot honderd jaar kan blijven zitten.

Knipvoeg

Een knipvoeg is net als een snijvoeg een gedetailleerde voeg. Ook bij knipvoegmortel wordt kalk toegevoegd. In tegenstelling tot de snijvoeg, wordt een knipvoeg dik gevoegd zodat de voeg uitsteekt ten opzichte van de steen en wordt de bovenkant en onderkant van de voeg recht afgesneden. Ook is een knipvoeg breder dan een snijvoeg, zodat het lijkt alsof de steen eruit geknipt is. Tevens is de knipvoeg een meerwaarde voor uw gevel.

Daagvoeg

Een daagvoeg wordt in de volksmond ook wel schaatsvoeg genoemd. Dit doordat het lijkt alsof er met een schaats door de voeg is gegaan. Daagvoeg wordt gevoegd met dezelfde verhouding als een knip- en snijvoeg. Daagvoeg wordt er platvol ingezet en daarna wordt er een dunne snede in het voegwerk gezet. Zowel in het liggende als de opstaande voeg. Daagvoeg is een zeer speciale en mooie voeg, wat ook zeker een meerwaarde geeft aan uw woning.

Gladde voeg

Een gladde voeg, ofterwijl een doorgestreken voeg, wordt tegenwoordig het meest toegepast. Dit omdat het één van de goedkopere voegsoorten is. Een platvolle voeg wordt er stevig ingedrukt en daarna glad gestreken. Dan wordt er zorgvuldig afgeveegd. Ook deze voeg is zeer sterk.

Borstelvoeg

Een borstelvoeg was één van de voegen die vroeger het meest voorkwam, want dit was de goedkoopste voeg. Tegenwoordig is een borstelvoeg ook erg sterk. Wij zetten de borstelvoeg er eerst glad in en daarna maken wij met een speciale kam de voeg grof. Dus bij ons is een borstelvoeg ook gewoon een sterke voeg.